FLIDAIS

NL
  
FR
U bent hier: webwinkel

Minicart

agaton leemverf

Agaton leemstructuurverf

Prijs : 35,70 €
Inclusief BTW

Agaton leemverven zijn samengesteld uit gekleurde leem, klei, marmerpoeder, cellulose en plantaardig bindmiddel en volledig vrij van schadelijke stoffen en oplosmiddelen.  de droging gebeurt door het verdampen van het aanmaakwater, zonder enige reukhinder. 

de Agaton leemverven worden in droge poedervorm aangeboden, en zijn dus blijvend houdbaar. 

aanmaken van de verf: 1 tot 1,3 lt water per kg in een zuivere emmer gieten en onder voortdurend roeren het leempoeder toevoegen en 2 minuten doorroeren, bij voorkeur met een verfmixer.  30 minuten laten zwellen en dan nog eens kort oproeren, eventueel nog wat water toevoegen. de verf is nu klaar voor gebruik.  tijdens het gebruik regelmaztig even oproeren. eens gemengd blijft ze nog meerdere dagen verwerkbaar.

alle kleuren zijn onderling mengbaar, en kunnen met max. 8% pigmenten aangekleurd worden.

gebruik: 4 m² (sterk zuigende ondergrond) tot 7 m² (gladde ondergrond) per kg.

verwerking: zoals andere verven kan ook leemverf aangebracht worden met borstel of rol, maar kan ook gespoten worden.  belangrijk is echter dat nat in nat wordt gewerkt. 

minimale verwerkingstemperatuur: 5°C.

mogelijke ondergronden: quasi elke ondergrond is mogelijk, oude of nieuwe leembezetting, leemplaten, oude en nieuwe gips- of kalkbezetting, beton, gipsvezel- of gipskartonplaten, enz.  op minerale ondergronden wordt wel een grondering aanbevolen, en eveneens indien er risico bestaat dat onderliggende kleurstoffen doorslagen.

opgelet: het gebruik van leemverf is te vermijden in de buurt van lavabo's, baden, douches, gootstenen en uitgietbakken, anders is er een risico op vlekkenvorming. Aantal:   

Bestel >
© Flidias bvba - Nijverheidsstraat 48 B-2570 duffel - tel. 03 490 00 00 - info@flidais.be