FLIDAIS

NL
  
FR
U bent hier: nieuws

29/12/2014 Dämmstatt W.E.R.F. Gmbh, producent van o.a. de cellulosevlokken Dämmstatt CI40, Klima-tec-floc, Biocell en Isofloc heeft onlangs het "natureplus" certificaat gekregen. Met het natureplus label en de beste isolatiewaarde voor cellulosevlokken op de markt bewijst Dämmstatt W.E.R.F. Gmbh eens te meer dat zij helemaal vooraan blijven staan in vakkennis en kwaliteit, en staat nu ook hun betrokkenheid bij het milieu buiten elke twijfel

10/12/2014 we zijn verhuisd, vanaf vandaag zitten we in ons nieuwe kantoor!

19/10/2012 de kogel is door de kerk, vandaag tekende evelyne huytebroeck, minister van leefmilieu en energie "brussel, passief 2015".

15/07/2012 het is zover, donderdag 19 en vrijdag 20/07 verhuizen we naar ons nieuwe magazijn in duffel. vanaf maandag 23/07 kan u daar terecht. vanaf dan zijn wij niet meer in waarloos bereikbaar, enkel nog op ons nieuwe adres in de nijverheidsstraat 48 - KMO zone itterbeek te 2570 duffel. ons nieuwe telefoonnummer is 03 490 00 00.

30/05/2012 binnenkort verhuizen naar onze nieuwe stek te duffel, het nieuwe magazijn is bijna klaar. en aangezien we liefst niet teveel zouden moeten verhuizen, komt er binnenkort een speciale magazijnopruimactie met speciale kortingen op vele voorraadartikelen. wij besparen op verhuiskosten, en daar kan jij je profijt mee doen! hou onze website de volgende weken in de gaten!

01/05/2012 plastic planet al gezien? dit roept weer direct een aantal heel pertinente vragen op, zoals "waar zijn we mee bezig"

01/01/2012 hopelijk wordt het ook een gelukkig jaar. maar de vooruitzichten konden beter, getuige hiervan het volgende niet zo opbeurende bericht: noordelijke IJszee hoest enorme methaanbellen op

20/07/2011 van 9 tot 11 september e.k. staan we weer op de beurs "passivhouse 2011" die zoals de vorige jaren weer plaats heeft op Tour&Taxis te Brussel.

10/07/2011 de website is nu ook vertaald naar het frans.

06/07/2011 eindelijk is het zover, we hebben zonet onze bouwtoelating gekregen. onze kantoren waren al een hele tijd te klein om iedereen van een comfortabele werkplaats te voorzien, de technische uitrusting is achterhaald en ook ons huidige magazijn barst uit z'n voegen. aangezien uitbreiding op onze huidige vestigingsplaats geen alternatief is, hebben we een nieuwe vestigingsplaats moeten zoeken en ook gevonden in de duurzame kmo-zone itterbeek te duffel, dus niet te ver uit de buurt. het gebouw bestaat uit een opslagruimte, met daarvoor een houtskeletgebouw met conciergewoning, kantoor-, vergader- en tentoonstellingsruimte. het hoeft geen betoog dat alles in passiefhuisstandaard zal gebouwd worden, en verwarmd met thermische zonne-energie - via een seizoensopslag van 37500 lt – met een ondersteuning op biomassa voor noodgevallen. daarmee willen we niet alleen héél weinig energie gebruiken, maar ook - conform de trias energetica – het gebruik van mogelijk fossiele energie zo ver mogelijk terugdringen.

01/07/2011 vanaf vandaag heten we officieel Flidais bvba.

21/03/2011 Sinds 2000 is in België een verlaagd btw-tarief van 6% van toepassing voor renovatiewerken aan woningen van 5 tot 15 jaar oud (voor woningen ouder dan 15 jaar geldt reeds het definitief verlaagd btw-tarief van 6%). Dit was een tijdelijke maatregel die op 30 juni 2011 zou aflopen. Europa laat toe om deze maatregel definitief te maken. De Belgische regering heeft nu beslist om dit ook effectief toe te passen zodat het verlaagd btw-tarief voor renovatie nu definitief is en blijft.

01/02/2011 na zijn compacttoestel aerosmart M werd de passiefhuisspecialist drexel&weiss uit wolfurt nu ook onderscheiden met een passiefhuiscertificaat voor de aerosilent centro, een ventilatietoestel voor een nominaal debiet van 1200 m³/h tot 1560 m³/h. daarbij is dit ook het eerste en voorlopig enige toestel in deze categorie met veel strengere eisen dan gesteld worden aan de ventilatietoestellen voor de eengezinswoning.
extreme voorwaarden worden aan de luchtdichtheid voor dit type toestel gesteld, de max. 3% lekkage moet gehaald worden bij een verschildruk van 700 Pa, tegenover 100 Pa bij de toestellen voor eengezinswoningen. dat zij daarin slagen is eens te meer een bewijs voor de hoge kwaliteisstandaard welke drexel&weiss hoog in zijn vaandel voert.
enkele eigenschapen van de centro:
* toerentalgeregelde of drukconstante bedrijsmodus
* dag/weekprogramma, en stappenregeling
* automatische bypass
* vorstbescherming via geïntegreerde regeling voor bodemwarmtewisselaar.

31/10/2010 De Duitse politicus Hermann Scheer, de invloedrijke voorvechter van hernieuwbare energie, is op 14 oktober plots overleden op 66-jarige leeftijd in een hospitaal in Berlijn. Scheer is het brein achter het Duitse feed in systeem, dat terugleververgoedingen per technologie toekent aan groene stroom. De financiering gebeurt niet uit overheidsmiddelen, maardoor een toeslag die stroomverbruikers per kWh betalen over de door hen verbruikte elektriciteit. Dit steunmechanisme heeft de markt voor duurzame energie in Duitsland spectaculair doen groeien. De Duitse stroomopwekking komt daardoor nu voor zo'n 16% uit groene bronnen. Scheer was president van Eurosolar, de Europese associatie voor hernieuwbare energie, en voorzitter van de globale evenknie WCRE (World Council for Renewable Energy). Hij was ook medestichter van het International Renewable Energy Agency (IRENA). De politicus won in 1999 de alternatieve Nobelprijs (the Right Livelihood Award) vanwege zijn inzet voor groene energie.

30/09/2010 Het eerste weekend van november opent De Waagnatie opnieuw zijn deuren voor Hout en Groen Wonen, de grootste beurs in Vlaanderen rond dit thema. Naast bedrijven die hier hun nieuwste producten en technieken voorstellen kan je er ook terecht voor advies. Bij ruim 60 exposanten kom je alles te weten over een gezonde woonomgeving, hernieuwbare energie, houtbouw en duurzaam bouwen. Dit jaar is de beurs Hout en Groen Wonen al toe aan haar 7de editie.

15/09/2010 Vandaag heeft het kernkabinet van de ontslagnemende regering beslist om het verlaagd btw-tarief van 6% voor de renovatie van woningen vanaf 5 jaar oud te verlengen tot en met 30 juni 2011. Deze beslissing moet nog geformaliseerd worden in een koninklijk besluit dat gepubliceerd moet worden in het Belgisch Staatsblad. BTW 6% voor de renovatie van woningen tussen de 5 en 15 jaar oud blijft bestaan tot 30 juni 2011. Hiermee heeft de huidige regering gehoor gegeven aan de veelvuldige vragen van de sector om dit verlaagd btw-tarief te verlengen. Voor zover er tussen nu en de publicatie in het Belgisch Staatsblad geen kink in de kabel komt, blijft dus deze maatregel van kracht, althans tot 30 juni 2011.

02/07/2010 Vanaf nu verkijgbaar, het volledige assortiment leemproducten van ProCrea, zoals pleisters en leemverven, leemplaten, leemstenen en leemblokken.

07/04/2010 Met een nieuwe centrale sturing voor alle Drexel & Weiss-systemen en -toestellen luidt het Oostenrijks bedrijf een nieuw tijdperk in voor de passiefhuistechniek. Eén hoogintelligente sturing coördineert de werking van alle systemen: verwarmen, warmteterugwinning, ventileren, bereiden van sanitair warm water en koeling van het gebouw, en eveneens de koppeling met zonnecollectoren. Voor de eerste maal is het ook mogelijk de CO2-concentratie in de woonruimte te regelen. Bij het overschrijden van een bepaalde drempelwaarde, wordt extra verse lucht de woning ingebracht. De sturing en bediening verloopt via een aanraakscherm, waar gebruikers alle nuttige info terugvinden. Zoals de temperatuur van het warm water, de buitentemperatuur of hoelang de luchtfilter al in werking is. De centrale sturing herkent precies of bijvoorbeeld de zonnecollectoren of de geïntegreerde warmtepomp voor de verwarming van het water moeten aangesproken worden. Dat moet de efficiëntie van het systeem verder verhogen.

10/11/2009 nieuw in ons assortiment: de natuurlijke biologische verven voor hout bescherming van Biofa.

17/04/2009 aerosmart, het compacttoestel van drexel&weiss verkrijgt het certificaat van het Passivhaus Institut Darmstadt

13/12/2004 HDCV bvba verkrijgt z'n FSC-groepscertificaat

 

statistieken - niet verwijderen

© Flidias bvba - Nijverheidsstraat 48 B-2570 duffel - tel. 03 490 00 00 - info@flidais.be